E-mail alias beállítása Gmail felületen

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből


Az alábbi leírás a cégünknél létrehozott e-mail postafiók Gmail levelező felületén történő beállításában segít Önnek.

Az e-mail cím beállításához kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:

1. jelentkezzen be gmail postafiókjába, a Beállítások menübe eljutva kattintson a Fiókok és és importálás fülre, majd az E-mail küldése erről a címről: sorban kattintson a További saját e-mail cím hozzáadása opcióra a kezdéshez.

Gmail smtp 1.jpg

2. A felugró ablakban adja meg nevét és a felvenni kívánt e-mail címet. Amennyiben az elküldött levelekre érkező válaszokat a gmail felületén szeretné megtekinteni, kattintson a másik válaszcím megadása gombra és adja meg gmail-es e-mail címét (opcionális). A továbblépéshez kattintson a Következő lépésre.

Gmail smtp 2.jpg
3. SMTP beállítások

Fontos! Az alábbiakban leírt adatok a cégünknél tárolásra (vagy tárolásra és továbbításra) létrehozott postafiókok esetén működnek, a kizárólag továbbításra beállított postafiókok esetében nem. A kizárólag továbbításra (azaz aliasként) létrehozott postafiókok esetén az internet szolgáltató vagy egyéb szolgáltató SMTP adatait kell megadni, illetve a cégünk által biztosított ingyenes SMTP használatához módosítani az ügyfélkapun a postafiók beállítását továbbításról tárolásra és továbbításra.

SMTP-szerver: pop3.mediacenter.hu
Felhasználónév: a beállítani kívánt teljes e-mail cím
Jelszó: az e-mail címhez tartozó jelszó
Port: 465
SSL-t használó biztonságos kapcsolat (ajánlott) kijelölése


Gmail smtp 3.jpg
4. a beállítások végén a gmail egy ellenőrző kódot küld a beállított postafiókra, ennek megadását követően a beállításokat elvégezte és sikeresen hozzáadta postafiókját küldőként a gmail levelező felületén.