FTP, MySQL és PHPMyAdmin hozzáférés

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

Amennyiben cégünk kezelésében lévő domain névhez szeretnének tartalmakat feltölteni, úgy egy saját tárhely szolgáltatással szükséges rendelkezni, vagy külön kérés alapján megadott tárhelyazonosító segítségével a domain nevet el tudjuk helyezni egy már kezelésünkben lévő tárhelyen.

Ha a domain név már egy nálunk működő tárhelyről töltődik be, úgy Önnek vagy Programozójának a következő adatok szükségesek egy működő oldal felépítéséhez:

1. FTP hozzáférés - Webes tartalom feltöltéshez
2. MySQL hozzáférés - Oldalhoz tartozó adatbázis felépítéshez
3. PHP MyAdmin hozzáférés - MySQL menedzselésére szolgáló internetes felület


1. FTP hozzáférés

A tárhely FTP azonosítója/jelszava megegyezik az Ügyfélkapu belépési azonosító/jelszó párosával.

A sikeres FTP csatlakozáshoz még szükséges a Kiszolgáló neve (FTP hostnév), amely az Ügyfélkapu felületére belépve a Rendszeradatok menüpontban bármikor megtekinthető. (Az FTP hostnév minden szerverünk esetében eltér, a képen található példa kizárólag ennek helyét mutatja be)

Ügyfélkapu bejelentkezési felület: https://admin.mediacenter.hu/index_login.php

Az FTP használatához az alábbi oldalunkon találhat részletes segítséget: FTP – Gyakran Ismételt kérdések
Ftp host.jpg


2. MySQL hozzáférés

Az Ügyfélkapu felületére történő belépést követően a MySQL (Adatbázis) Beállítások menüpontban megtalálható a csatlakozáshoz szükséges minden szükséges adat.

A megjelenő felület tetején látható a MySQL felhasználónév és hozzá tartozó jelszó, az oldal alján pedig a létrehozott adatbázisok pontos nevei láthatók.

Új adatbázis létrehozására is ezen a felületen van lehetőség, amelynek előtagja minden esetben megegyezik a tárhely azonosítójával.
Mysql1.jpg
Mysql2.jpg


3. PhpMyAdmin elérhetőség

A PHPmyAdmin felületére közvetlen bejelentkezést biztosítunk az Ügyfélkapu felületén keresztül, melyet a bal oldali menüsor PhpMyAdmin bejelentkezés gombbal érhetnek el.
Phpmyadmin.jpg