FTP bejelentkezés után üres könyvtárlistát látok, mi lehet a probléma?

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

(FTP bejelentkezéskor 550 PWD: no such file or directory hibaüzenetet kapok)

Azért nem tudott bejelentkezni szerverünkre, mert korlátozást vezettünk be az FTP kapcsolódásokra a jelszólopó vírusok elterjedése miatt. Ez azt jelenti, hogy jelenleg csak egyedileg engedélyezett IP címekről lehet kapcsolódni az FTP szerverhez (még a felhasználónév és jelszó ismerete mellett is). Amennyiben a sikeres bejelentkezés után üres könyvtárlistát lát, akkor tegye a következőket:

1. FTP KAPU aktív
- Ide kattintva jelentkezzen be az Ügyfélkapu felületre, mellyel automatikusan engedélyezi aktuális IP címét. További teendője ebben az esetben nincsen.

2. FTP IP KORLÁTOZÁS aktív (FTP KAPU nem aktív)
- Ide kattintva jelentkezzen be az Ügyfélkapu felületre.
- Válassza ki az FTP IP KORLÁTOZÁS menüpontot, és olvassa el az ott található leírást.
- Bővítse az engedélyezett IP/HOST mezőket "Az Ön jelenlegi internetkapcsolatának adatai" részen található adatok alapján. Érdemes az ott látható IP cím első két vagy három tagját megadni. Amennyiben FIX IP címmel rendelkezik, akkor a teljes címet is megadhatja.
- Kattintson "A beállítás elmentése" gombra.
Mivel valószínűleg dinamikus IP címmel rendelkezik, ezért ezt a beállítást néhányszor még el kell végeznie. A módosítások során mindig új sorokat adjon az engedélyezésekhez, így néhány tartomány megadása után már valószínűleg nem szükséges továbbiak megadása.

Az is előfordulhat, hogy csak alkalmanként sikerült bejelentkeznie FTP szerverünkre. Ez azért fordulhat elő, mert az internetszolgáltatója által biztosított IP címekhez bizonyos esetben tartozik hosztnév máskor pedig nem, így az alapértelmezett .hu engedélyezés nem minden esetben megfelelő a bejelentkezéshez. Ebben az esetben is megoldja a problémát az IP cím tartomány engedélyezés a fenti lépéssorozat szerint.

A leghatékonyabb védelmet úgy tudja elérni, ha dinamikus IP cím esetén is mindig csak az éppen aktuális teljes IP címét adja meg.