IMAP kiegészítő beállítások szinkronizációs probléma esetén

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

Amennyiben IMAP protokoll használata esetén a külső levelezőprogramból (outlook express, windows mail) elküldött levél nem jelenik meg levélcenter felületén, próbálja meg az IMAP típusú fiók létrehozása után a fiók Tulajdonságai között az IMAP fülön az alábbi beállításokat megadni:

A gyökérmappa elérési útja: üresen kell hagyni
Új üzenetek ellenőrzése minden mappában: bejelölve
Különleges mappák tárolása az IMAP kiszolgálón: bejelölve
Elküldött elemek elérési útja: INBOX.Sent
Piszkozatok elérési útja: Drafts
Törölt elemek elérési útja: Trash
Levélszemét elérési útja: Spam

A Beállítások/Levelek/Küldés fülön az elküldött üzenetek másolatának mentése az Elküldött elemek mappába négyzetet be kell jelölni.


Outlook 2007+ esetén

Ha a levelezőkiszolgálón másik alkalmazással vagy webböngészőben új mappát hozott létre, és az új mappa nem látható az IMAP-mappák párbeszédpanelen, az alábbi eljárással frissítheti a mappalistát:
1. Levelek nézetben kattintson a jobb gombbal a navigációs ablakban az IMAP-fiók legfelső szintű mappájára.
2. Kattintson a Mappalista frissítése parancsra.

Szinkr2016.png

Outlook 2016 esetén

Amennyiben a levelező programban nem jelennek meg a mappák (Bejövő üzenetek, Elküldött elemek, Törölt elemek, Levélszemét...) az Outlook 2016 nem olvasta be megfelelően azok listáját. A szinkronizációs hiba javításához lépjen be a postafiók beállításokhoz:
Fájl -> Információ -> Fiókbeállítások -> Fiókbeállítások... -> kattintson duplán az érintett email címre -> További beállítások... -> Speciális fül -> Mappák felirat alatt A gyökérmappa elérési útja: -> ide írja be pontosan a következő szöveget: Inbox -> az OK gombbal mentse a változást

Ezt követően a bal oldali navigációs ablakban kattintson jobb egérgombbal az email címre, majd a megjelenő menüben a Mappalista frissítése feliratra.

Szinkr1.png

Outlook 2013 és 2016 esetén

Amennyiben a levelező program nem frissíti valamely mappa tartalmát, a program nem iratkozott fel megfelelően a mappára. A hiba javításához kattintson a bal oldali navigációs ablakban kattintson jobb egérgombbal az email címre, majd a megjelenő menüben az IMAP-mappák... feliratra.

Szinkr2.png
A megjelenő ablakban vegye ki a Csak az előfizetett mappák megjelenítése az Outlookban felirat előtti jelölő mezőből a pipát, majd kattintson a Lekérdezés feliratra.

Szinkr3.pngA feliratkozás nélküli mappák előtt hiányzik a mappa jel. Kattintson az érintett mappára, majd az ablak jobb oldalán az Előfizetés feliratra. Ezt követően az OK gombbal mentse el a változtatást.