Ingyen SSL GYIK

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből


A díjmentes SSL szolgáltatás aktiválását követően előfordulhat, hogy a weboldal programkódja nem alkalmazkodik automatikusan és nem (vagy csak részben) vált át https:// kezdetű linkekre. Ez nem jelenti azt, hogy az SSL szolgáltatással lenne probléma, a weboldal kódját kell hozzá igazítani a biztonságos webkapcsolathoz, hogy teljes értékűen használhassa. Az alábbi leírás ezekre a jelenségekre ad megoldást.

K: Hogyan tudom elérni, hogy a weboldalam összes httpl URL-je az ssl-es, www nélküli (https://domain.hu) címre továbbítódjon?

V: Egy .htaccess állományt kell felmásolni (vagy módosítani) a domain névvel megegyező nevű könyvtár gyökerébe. A fájl legelején a következő legyen:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

K: Hogyan tudom elérni, hogy a weboldalam összes http URL-je az ssl-es, de www-s (https://www.domain.hu) címre továbbítódjon?

V: Egy .htaccess állományt kell felmásolni (vagy módosítani) a domain névvel megegyező nevű könyvtár gyökerébe. A fájl legelején a következő legyen:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://www.%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

K: A böngészőben miért nem látszik a zöld lakat pedig https link van a címsorban?

V: A zöld lakat csak akkor jelenik meg ha a weboldal minden fájlt (css, js állományt, képet) https linkről tölt be. Keresse meg, és módosítsa a weboldal programkódjában az összes http linket https-re.

K: A böngészőben a https linken hibásan jelenik meg az oldal, szétesett, képek hiányoznak stb. Miért?

V: A böngészők a https oldal esetén CSAK a https linken elérhető tartalmakat töltik be! Keresse meg, és módosítsa a weboldal programkódjában az összes http linket https-re.

K: Wordpress oldalam van, és mindig a http link töltődik be, pedig módosítottam a .htaccess fájl ahogy írták! Miért?

V: A wordpress elmenti a telepítés során a domain nevet, ahonnan telepítésre került. A wordpress adminisztrációs felületén kell kicserélni a webhely címét.
Ehhez a következő linken talál segítséget: https://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL