Mit tegyek ha betelt a postafiókom?

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

Amennyiben betelt a postafiókja a következő lehetséges megoldásokat követheti:

1. Növelje postafiókja méretét
2. Leveleit törlje közvetlenül a szerverről


1. Postafiók méretének növelése

Jelentkezzen be az Ügyfélkapu felületre, és a válassza ki a postadiók módosítása menüpontot (alulról 3. menüpont).
Postafiok modositasa.jpg
A betöltődő oldalon az e-mail cím domain nevet ki kell választani (Az e-mail cím domain: a postafiók @ utáni része)
Email domain.jpg
A betöltődö listából válassza ki azt a postafiókot, amelynek méretét szeretné megnövelni.
Email cim.jpg
Az oldal közepén található a postafiók kvóta beállítása. Itt látható a jelenlegi méret, amely a postafiókba érkező levelek rendelkezésére áll. A fehér sávon lévő szürke gomb jobbra húzásával az e-mail cím tárhelye 500 MB-ként lépkedve növelhető a rendelkezésre álló kvóta alapján.
Postafiok kvota.jpg


2. Levelek törlése közvetlenül a szerverről

Jelentkezzen be Webmail felületünkön teljes e-mail címével és a hozzá tartozó jelszóval. A sikeres bejelentkezést követően törölni tudja a már nem szükséges leveleket.

A levelek törléséhez jelölje ki az összes olyan levelet, melyet szeretne postafiókjából törölni. Ezt megteheti a levelek előtti négyzetek kijelölésével egyesével vagy az oldal alján lévő jelölőgombbal az összes megjelenített levél egyidejűleg kijelölhető.

Utolsó lépésként a levelek alatt található legördülő mezőből válassza ki a kijelöltek törlése lehetőséget, majd pedig a mozgatás gombbal véglegesítse a levelek eltávolítását.
Levelcenter torles.jpg

A Mappák menüpont alatt tudja ellenőrizni, hogy az egyes könyvtárak mennyi helyet foglalnak. Ügyeljen arra, hogy törlés után ürítenie kell a Kuka mappa tartalmát is.


Amennyiben már nincsen szabad rendelkezésre álló kvótája, akkor díjcsomagváltással vagy kiegészítő tárhely kvóta vásárlással növelheti tárhelye méretét, amelyet ezt követően tetszőlegesen eloszthat az e-mail címei között. Ehhez hívja Ügyfélszolgálatunkat.Ha nem szeretne kiegészítő tárhelyet venni, alternatív lehetőségként POP3-as protokoll segítségével letöltheti leveleit számítógépére egy tetszőleges levelező programmal (Pl.: Outlook, Thunderbird). A POP3-as protokoll lényege, hogy a szerveren található összes levelet arra a gépre fogja letölteni, ahol azt beállították. Ezt követően ezek a levelek már csak az adott kliensgépen keresztül lesznek elérhetőek.

Ennek beállításához részletes leírást találhat Segítség oldalunk nyitólapján.