Outlook (magyar) SMTP beállítása

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből


Az alábbi leírás azoknak nyújt segítséget, akik a MediaCenternél fenntartott email címekhez tartozó díjmentes vagy a MediaCenternél külön előfizetett dedikált SMTP szervert használják levélküldéshez.

Smtp outlook magyar 1.jpg

1. Az Outlook elindítása után kattintson az "Eszközök" menüpont "E-mail fiókok..." pontjára.


Smtp outlook magyar 2.jpg

2. Az "E-mail fiókok" ablakban válassza ki a "Létező e-mail fiók megjelenítése vagy módosítása" mezőt.


Smtp outlook magyar 3.jpg

3. Az "E-mail fiókok" ablakban válassza ki a szerkeszteni kívánt postafiókot és klikkeljen a "Módosítás..." gombra.


A: Ha a tárhelycsomaghoz tartozó SMTP-t szeretné használni (naponta és email címenként 100db üzenet küldhető ki, egyidejűleg legfeljebb 10 címzett részére)

Smtp outlook magyar 4alap.jpg

4. A "Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP)" mezőben adja meg a "pop3.mediacenter.hu" címet, majd klikkeljen a "További beállítások..." gombra.


Outlook 5mod.jpg

5. Itt jelölje be a képen látható módon. A "Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés(SPA) használatával" mezőt ne pipálja ki.

B: Ha vásárolt kiegészítő SMTP szolgáltatást:

Smtp outlook magyar 4.jpg

4. A "Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP)" mezőben adja meg az "smtp.mediacenter.hu" címet, majd klikkeljen a "További beállítások..." gombra.


Smtp outlook magyar 5.jpg

5. Itt jelölje be a "Bejelentkezés a következő adatokkal" mezőt, majd írja be az általunk elküldött SMTP felhasználónevet és jelszót a megfelelő helyre. A "Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés(SPA) használatával" mezőt ne pipálja ki.

6. Az utolsó lépésben a speciális fülre kattintva elvégezhetőek az ssl és port beállítások, erre 3 alternatívát nyújtunk a kimenő kiszolgáló adatainál a következők adhatóak meg:

   a. SSL hitelesítés nincs, a portszám 25 -> ez több internetszolgáltató esetében nem működik, a portot fenntartják a saját SMTP szerverüknek.
   b. SSL hitelesítés van, a portszám 465
   c. SSL hitelesítés nincs, a portszám 25000