Outlook (magyar) beállítása

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből
Outlook 1.jpg

1. Az Outlook elindítása után kattintson az "Eszközök" menüpont "Fiókok..." pontjára.


Outlook 2.jpg

2. A megjelenő párbeszédpanelen válassza ki az "Új e-mail fiók hozzáadása" jelölőmezőt.


POP3 beállítás
IMAP beállítás

3. Válassza ki a kiszolgáló típusát annak megfelelően hogy POP3 vagy IMAP postafiókot szeretne létrehozni.POP3 beállítás
IMAP beállítás

4. A "Felhasználói adatok" részben adja meg a név és e-mail mezőket. A "Kiszolgáló adatok" alatt a Beérkező levelek kiszolgálója POP3 esetén a pop3.mediacenter.hu, IMAP esetén az imap.mediacenter.hu.
A Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) megegyezik a bejövő szerverrel. A "Bejelentkezési adatok" alatt a Felhasználónév mezőben a teljes e-mail címet, majd alatta a Jelszó mezőben az Ügyfélkapun a postafiók létrehozásakor beállítot jelszót adja meg. Fontos, hogy a "Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés (SPA) használatával" ne legyen kipipálva! A "Fiók beállításainak tesztelése" gyakran nem működik, mert az Outlook nem minden verziója támogatja a @ karaktert a felhasználónévben.


Outlook 5mod.jpg

5. A "További beállítások" gombra klikkelve az SMTP szerver hozzáférésének adatait adhatjuk meg. A díjmentes SMTP használatával naponta és email címenként 100 db üzenet küldhető ki, egyidejűleg legfeljebb 10 címzett részére.
Amennyiben ez nem elegendő Önnek és az általunk biztosított kiegészítő SMTP szolgáltatást használja a következő oldalon talál segítséget a beállításhoz. Ha szeretne kiegészítő SMTP szolgáltatásunkat használni levelei kiküldésére, kérem keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.


POP3 postafiók esetén

6. POP3-as postafiók esetén a "Speciális" fül alatt beállíthatja hogy a letöltés után mi történjen a levéllel. Alapértelmezetten letöltés utána az Outlook törli azt a levelezőszerverről. Ha bejelöli "Az üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad" mezőt, akkor letöltés után nem törlődnek a leveket. Ebben az esetben előfordulhat, hogy idővel megtelik a postafiók és nem tud több levelet fogadni. Ennek elkerülésére érdemes beállítani valamilyen eltávolítási szabályt vagy rendszeresen törölni a már nem szükséges leveleket a webmail felületen keresztül.
IMAP kapcsolódás esetén akkor törlődnek a levelek a szerverről, ha törli azokat az Outlookban.


Kiegészítő információ: Amennyiben az alapértelmezett 25-ös porton a levélküldés sikertelen, úgy, lehetséges, hogy internetszolgáltatója szűri azt. Ebben az esetben módosítsa a beállításokat úgy, hogy a 25-ös portot átírja 25000-re.