Outlook 2016 beállítása

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből
Outlook2016 1.jpg

1. Az Outlook elindítása után kattintson a "Fájl" menüpont "Információ" pontjára, majd kattintson a "Fiók hozzáadása" ikonra.


Outlook2016 2.jpg

2. A megjelenő ablakon válassza a Kézi beállítás, vagy további kiszolgálótípusok megadása opciót.


POP3 beállítás

3. Válassza ki a POP vagy IMAP jelölőt, majd kattintson a tovább gombra.


POP3 beállítás

4. A "Felhasználói adatok" részben adja meg a név és e-mail mezőket. A "Kiszolgálóadatok" alatt a Beérkező levelek kiszolgálója POP3 esetén a pop3.mediacenter.hu, IMAP esetén az imap.mediacenter.hu.
A Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) megegyezik a bejövő kiszolgálóval. A "Bejelentkezési adatok" alatt a Felhasználónév mezőben a teljes e-mail címet, majd alatta a Jelszó mezőben az Ügyfélkapun a postafiók létrehozásakor beállított jelszót adja meg. Fontos, hogy a "Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés (SPA) használatával" ne legyen kipipálva!


Outlook2016 5.jpg

5. A "További beállítások" gombra klikkelve az SMTP szerver hozzáférésének adatait adhatjuk meg. Alapesetben a levélküldést a bejövő szerverrel megegyező beállítások mellett tehetjük meg. A díjmentes SMTP használatával naponta és email címenként 100 db üzenet küldhető ki, egyidejűleg legfeljebb 10 címzett részére.
Amennyiben a kiegészítő SMTP szolgáltatásunkat használja a következő oldalon talál segítséget a beállításhoz. Ha szeretné a kiegészítő SMTP szolgáltatásunkat használni levelei kiküldésére, kérem keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.


Outlook2016 6.jpg

6. POP3-as postafiók esetén a "Speciális" fül alatt beállíthatja hogy a letöltés után mi történjen a levéllel. Alapértelmezetten letöltés utána az Outlook törli azt a levelezőszerverről. Ha bejelöli "Az üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad" mezőt, akkor letöltés után nem törlődnek a leveket. Ebben az esetben előfordulhat, hogy idővel megtelik a postafiók és nem tud több levelet fogadni. Ennek elkerülésére érdemes beállítani valamilyen eltávolítási szabályt vagy rendszeresen törölni a már nem szükséges leveleket a webmail felületen keresztül.
IMAP kapcsolódás esetén akkor törlődnek a levelek a szerverről, ha törli azokat az Outlookban. Ugyanitt a levélküldés alapértelmezett 25-ös portja helyett írjon be 25000-ret!


Kiegészítő információ: Amennyiben az alapértelmezett 25-ös porton a levélküldés sikertelen, úgy lehetséges, hogy internetszolgáltatója szűri azt. Ebben az esetben módosítsa a beállításokat úgy, hogy a 25-ös portot átírja 25000-re.