Outlook Express (magyar) SMTP beállítása

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

Az alábbi leírás azoknak nyújt segítséget, akik a MediaCenter SMTP szerverét használják levélküldéshez. Ehhez külön meg kellett vásárolni SMTP szolgáltatásunkat, ugyanis az alap tárhely csomag nem tartalmazza azt. Ha meg szeretné rendelni ezt a szolgáltatást, kérem vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Smtp outlook express magyar 1.jpg

1. Az Outlook Express elindítása után kattintson az "Eszközök" menüpont "Fiókok..." pontjára


Smtp outlook express magyar 2.jpg

2. Az "Internetfiókok" ablakban menjen rá a "Levelezés" fülre, majd válassza ki a szerkeszteni kívánt postafiókot és klikkeljen a "Tulajdonságok" gombra.


A: Ha a tárhelycsomaghoz tartozó SMTP-t szeretné használni (naponta és email címenként 100db üzenet küldhető ki, egyidejűleg legfeljebb 10 címzett részére)

Smtp outlook express magyar 3alap.jpg

3. A postafiók tulajdonságai ablakon válassza ki a "Kiszolgálók" fület, majd a "Kimenő levelek (SMTP)" mezőben adja meg a "pop3.mediacenter.hu" címet. Ezután alul a "Kimenő levelek kiszolgálója" résznél a "A kiszolgáló hitelesítést igényel" jelölőmezőt pipálja ki.


B: Ha vásárolt kiegészítő SMTP szolgáltatást:

Smtp outlook express magyar 3.jpg

3. A postafiók tulajdonságai ablakon válassza ki a "Kiszolgálók" fület, majd a "Kimenő levelek (SMTP)" mezőben adja meg az "smtp.mediacenter.hu" címet. Ezután alul a "Kimenő levelek kiszolgálója" résznél a "A kiszolgáló hitelesítést igényel" jelölőmezőt pipálja ki. Ezután klikkeljen a "Beállítások" gombra.


Smtp outlook express magyar 4.jpg

4. Itt jelölje be a "Bejelentkezés" mezőt, majd írja be az általunk elküldött SMTP felhasználónevet és jelszót a megfelelő helyre. A "Bejelentkezés biztonságos jelszó-hitelesítés használatával" mezőt ne pipálja ki.

5. Az utolsó lépésben a speciális fülre kattintva elvégezhetőek az ssl és port beállítások, erre 3 alternatívát nyújtunk a kimenő kiszolgáló adatainál a következők adhatóak meg:

   a. SSL hitelesítés nincs, a portszám 25 -> ez több internetszolgáltató esetében nem működik, a portot fenntartják a saját SMTP szerverüknek.
   b. SSL hitelesítés van, a portszám 465
   c. SSL hitelesítés nincs, a portszám 25000