Szolgáltatás-ismertető új felhasználóknak

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből

Köszönjük, hogy a MediaCenter szolgáltatásait választotta. Röviden összefoglaljuk mi szükséges a tárterület és az e-mail rendszer használatba vételéhez.

A használatba vételhez legfontosabb "kellék" az Önnek email üzenetben elküldött Rendszerazonosító és jelszó. Ez az azonosító és jelszó az Ön tárterületének a "kulcsa". A továbbiakban csak "Rendszerazonosító" néven fogjuk említeni.


Weblap feltöltése

A weblap feltöltését ftp kliens program segítségével végezheti el. Bejelentkezéshez használja a Rendszerazonosítót és jelszót

Az ftp hostneve: a tárhelyaktiváló e-mailben megadott hostnév

Az ftp kliens beállításával kapcsolatban bővebben olvashat az FTP kliens beállítása oldalunkon.


Ügyfélkapu: az Adminisztrációs felület

A tárhelyhez biztosítunk egy Adminisztrációs felületet, amely elérhető a honlapunkon az Ügyfélkapu menüpont alatt. Az Adminisztrációs felületen a következő menüpontokat találja:

Rendszeradatok : Itt információkat nyerhet a tárhelye műszaki jellemzőiről, státuszáról.

Jelszóváltás : Megváltoztathatja a Rendszerazonosítóhoz tartozó jelszót

Időzítő : Időzítő, más néven Crontab szolgáltatás. Itt lehetősége van beállítani egy vagy több, ismétlődő, időzített programfuttatást a tárhelyén. Például hasznos akkor, ha Ön szeretne minden hétfő reggel 8 órakor egy hírlevelet kiküldeni. Itt az Időzítőben beállíthatja, hogy minden hétfő reggel 8 órakor a szerver futtassa az Ön hírlevél kiküldő programját.

phpMyAdmin : Itt érhető el a phpMyAdmin adminisztrációs felület. Csak MySQL előfizetés esetén.

Webstatisztika: Itt találhatja a Weblapjának látogatottsági statisztikáit.

E-mail beállítások: Információk: A postafiókok beállításával kapcsolatos műszaki információk. Postafiókok beállításának módja, POP3, IMAP, SMTP szerver címe.

E-mail beállítások: Új postafiók regisztráció: Új e-mail cím létrehozása a levelezőszerverünkön.

E-mail beállítások: Postafiók módosítása: Az e-mail cím működési jellemzők módosítása.


MySQL használata

A MySQL adattáblákat az Adminisztrációs felületen töltheti fel a phpMyAdmin segítségével. Egyszerre legnagyobb feltölthető sql dump fájl 32 MByte, ha ennél nagyobb fájlt szeretne feltölteni, akkor az "insert" részeket vágja szét több fájlba.

A programokból a "mysql" hoston keresztül kell kapcsolódni, a szerződés űrlapon megadott hozzáférés azonosítóval, jelszóval és adatbázis névvel.


E-mail címek beállítása

A MediaCenter nagy teljesítményű, spam és vírus védelemmel ellátott, számos beállítási lehetőséggel bíró e-mail szolgáltatást nyújt Önnek. Az e-mail címeket az Ügyfélkapun bejelentkezve az ÚJ POSTAFIÓK REGISZTRÁCIÓ menüpontban hozhatja létre. A postafiók módosítását és törlését a POSTAFIÓK MÓDOSÍTÁSA menüpontban végezheti el.


Tippek a levelezés beállításához:
- A postafiókot a honlapunk nyitóoldalán található Webmail menüponton keresztül is elérheti
- Több e-mail címre is továbbíthat levelet, vesszővel elválaszva
- Beállíthat Csoportos levelezést is, ha az azonosító helyére *-ot ír
- Beállíthat automatikus választ
- A SPAM levelek a tárgy mezőben {Spam?} jelzéssel jönnek, ezeket a levelezőprogramjában gyűjtheti külön tárolóban


További segítség

Honlapunkon a Segítség menüpont alatt tovább hasznos információkat tudhat meg szolgáltatásinkról. Ha olyan kérdése van, amelyet itt nem talál meg, hívja az Ügyfélszolgálatunkat.