Szolgáltatás-ismertető új felhasználóknak

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből


Köszönjük, hogy a MediaCenter szolgáltatásait választotta.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy ügyfeleink részére milyen felületeket és szolgáltatásokat biztosítunk, hogy a megvásárolt domain nevet teljes körűen ki tudják használni.


A domain név és tárhely használatba vételhez a legfontosabb "kellék" a szolgáltatás aktiválását követően Önnek kiküldött email üzenet.

Tárhely megrendelés esetén esetében a „MediaCenter megrendelés - tárhely aktiválás értesítő” e-mail tartalmazza az Ügyfélkapu felületünkhöz tartozó belépési azonosító és jelszó párost. Ez a belépési azonosító és jelszó az Ön tárterületének a "kulcsa", amivel a tárhely felett teljes hozzáférése lesz.

Csak domain név megrendelés esetén a „Domain regisztráció elindult/Domain regisztráció visszaigazolás". Ebben a levélben található meg a tájékoztatás, hogy a domain név kezeléséhez milyen felületen férhetnek hozzá.
Ügyfélkapu: Tárhely Adminisztrációs felület

Cégünk a tárhelyek menedzselésére egy saját fejlesztésű ügyfélkapu felületet biztosít, amelyen keresztül a teljes tárterület és a hozzá tartozó levelezést tudják ügyfeleink menedzselni.

A felület bármikor elérhető a honlapunkon, az oldal tetején található Ügyfélkapu menüpont alatt.

Részletes leírást az Ügyfélkapu felület alatt találhat.

Az Ügyfélkapu felületét közvetlenül az alábbi linken keresztül érheti el:
https://admin.mediacenter.hu/index_login.phpOnline Ügyfélszolgálat: Előfizetői Adminisztrációs felület

Nálunk kezelt szolgáltatások menedzselésére egy saját fejlesztésű felületet biztosítunk minden Ügyfelünk részére ingyenesen.

A felület lehetőséget biztosít új szolgáltatások megrendelésére, előfizetői adatok korlátozott módosítására, kapcsolattartói adatok frissítésére, szolgáltatás lejáratának nyomon követésére, egyúttal év közbeni hosszabbítására, saját tulajdonban lévő szolgáltatások átruházására illetve a domain nevek névszerver és zóna adatainak módosítására egyaránt.

A Számlák menüpontban bármikor szabadon elérhetőek a cégünk részéről kiállított távnyomtatású számlák.

Az Online Ügyfélszolgálat kezeléséhez részletes útmutatást a felületre történő belépést követően a jobb felső sarokban lévő segítség menüpontban biztosítunk.

OUSZ wiki.jpg

Az Online Ügyfélszolgálati felületre közvetlenül az alábbi linken keresztül léphet be:
https://admin.mediacenter.hu/index_ousz.php

Weblap feltöltése

A weblap feltöltését Ön vagy Programozója tudja elvégezni egy FTP kliens segítségével.

Az FTP bejelentkezéshez szükséges azonosítók megegyeznek az Ügyfélkapu hozzáférésével, ezen felül pedig a tárhelyaktiváló e-mailben megadott ftp hostnév szükséges még a csatlakozáshoz. Ez a későbbiekben is bármikot visszakereshető, az Ügyfélkapu felületére belépve. (Ügyfélkapu – Rendszeradatok – FTP hostnév)

Tárhelyeink esetében működik egy FTP kapu védelem, amelynek lényege, hogy kliensből való csatlakozás előtt szükséges belépni az Ügyfélkapu felületére, amely az adott IP címet hitelesítését elvégzi a későbbi sikeres FTP csatlakozáshoz.

Az FTP kliens használatával kapcsolatban részletes leírást a főoldalunkon, az FTP – Gyakran Ismételt kérdések alatt találhat.E-mail cím használat

Saját domain névhez kapcsolódó @domain.hu végződésű e-mail cím használatot is biztosítunk Önnek, amennyiben a domain név szolgáltatás mellett tárhellyel is rendelkeznek.

A MediaCenter nagy teljesítményű, spam és vírus védelemmel ellátott, számos beállítási lehetőséggel bíró e-mail szolgáltatást nyújt Önnek.

Új e-mail címet az Ügyfélkapu felületére belépve az Új postafiók regisztrációja menüpontban hozhat létre. Meglévő e-mail cím módosítását és törlését pedig a Postafiók módosítása menüpontban teheti meg.