Thunderbird postafiók beállítása

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből
01-thunderbird.png

1. A Thunderbird elindítása után kattintson jobb oldalon felül az "Eszközök" menüre, majd a "Postafiókok beállításai" pontra


02-thunderbird.png

2. A megjelenő párbeszédpanelen bal oldalon alul a "Postafiók-műveletek" menüt lenyitva válassza a "Postafiók hozzáadása" opciót.


03.jpg

3. A felugró ablakban töltse ki az adatokat, majd kattintson a folytatásra.


04.jpg

4. A thunderbird megkísérli a postafiókhoz tartozó levelező szervereket megállapítani, de ezek helytelenek. Először válasszon protokollt (imap vagy pop3), majd kattintson a Kézi beállítás gombra. Írja be a nevét és az e-mail címét valamint a postafiókhoz tartozó jelszót!


POP3 beállítás
IMAP beállítás

5. Töltse ki a bejövő és kimenő levelek kiszolgálóját az ábra szerint.
POP3 - pop3.mediacenter.hu
IMAP - imap.mediacenter.hu
A Felhasználói névhez a bejövő és kimenő résznél egyaránt teljes e-mail címét írja be. A jelszót a postafiók letöltésekor kell megadnia.
A díjmentes SMTP használatával naponta és email címenként 100 db üzenet küldhető ki, egyidejűleg legfeljebb 10 címzett részére.


Kiegészítő információ: Amennyiben az alapértelmezett 25-ös porton a levélküldés sikertelen, úgy, lehetséges, hogy internetszolgáltatója szűri azt. Ebben az esetben módosítsa a beállításokat úgy, hogy a 25-ös portot átírja 25000-re.